Hverdag og fest. – Ja takk, begge deler!

PicMonkey Collage

Illustrasjoner fra albumet av Astrid Torbjørnsen

Når vi samles alle for noen uker med konferanseforhandlinger, vet vi å benytte tiden til å hente påfyll av norsk kultur. Sant nok; – vi er noen små eller store patrioter. Kanskje ikke så rart når vi bor langt hjemmefra og er i et mindretall på fremmed jord. Nordmannen i oss forsterkes, både når vi er alene, og kanskje desto mer når vi er sammen.

I en sammensatt flokk som vi er, finnes det naturligvis stjerner iblant oss. Her er det sangtalenter, musikere, foredragsholdere og talere. Det mangler ikke på det. Ja, endatil noen skuespillere. I alle fall blant barna.
Med stor iver og innlevelse har de i ukevis forberedt Barnas Kveld. Årets høydepunkt for dem, – kanskje endatil mest for oss. Å se barna våre beherske scenekunsten som den naturligste sak, det blir det fest av.

Barnas kveld

Om Barnas Kveld er stort, er vi vel alle skjønt enige om at Nordmannsforbundsfesten stikker av med førstepremien. Da trekker vi i finstasen, aller helst bunad – om vi har valgt å ta den med ut til tropelandet.
Da er det festmat.
Da er kveldens program tradisjonsfestet, med tale for kongen og for landet, med prologer og solosang i rødt og hvitt og blått. Vi tiljubler nasjonalromantikken mye sterkere enn noen der hjemme makter å gjøre det. Kvelden fyller oss med Norge, og det er som vi er i landet vårt mens timene flyr av sted.

Alt har en ende.
Også festen over alle fester.
Men om den er slutt, har vi tatt med oss et påfyll å tære på til neste år og neste Nordmannsforbundsfest.

Vi er kreative og benytter enhver anledning til kulturelt påfyll. Musikkaften og filmkvelder. Hva mer kan vi ønske? Vi vet å glede oss over de tilbudene vi evner å skape selv. Selvgjort er velgjort, sies det. Og når kravet til høyeste kvalitet ikke er så sterkt, da blir gleden desto større.

Joda. Vi vet å farge dagene og sier ja-takk til begge deler, både hverdag og fest.