Ferieavviklling i utakt. Noen avslutter – andre begynner.

Snart konferanse

Ferieukene er over.
Det samme er skoleåret for våre barn. 28. februar – og det er skoleavslutning. Enda ett klassetrinn er gjennomført, og gutten vår får det svart på hvitt at han flyttes opp i tredje klasse. Slik står det sirlig håndskrevet i skussmålsboka, som også inneholder resultater vi alle har grunn til å være fornøyd og stolte av.

Skoleavslutning 1956

Skoleavslutning er høytidelige saker.
Klasserommene er omgjort til utstillingslokaler. Elevene har lagt ut årets produksjon av arbeidsbøker, tegninger og håndverk. Her er mye pent, og stolte foreldre beundrer sitt avkoms årsverk. Håndarbeidsoppgaven dette året var et bokomslag med navnet brodert i korssting.

I pensumbunken neste år blir det en bok med stoffomslag og ikke ordinært gråpapir. En bok som skiller seg ut og som blir lett å finne fram blant alle de fargeløse bokomslagene. Mon tro hvilken bok du velger til å bli beskyttet med det fineste omslaget?

Kanskje er det dette du tenker på under barnegudstjenesten? Ja, for gudstjeneste hører også med når skoleåret avsluttes. Den danner rammen rundt den høytidelige utdelingen av vitnemålet om vel gjennomført andre klasse.
Gratulerer min sønn!

Vår feriemåned er slutt. Nå er det du som skal begynne din velfortjente skoleferie. En ferieavvikling i utakt, kan vi vel si, men vi skal få mye ut av ukene framover likevel.