Akkurat nå er det godt å bare være!

Nye sanatoriet

Fire uker i februar – rekreasjonsmåneden velger jeg å kalle den. Under disse fire ukene strømmer kollegaene til fra alle kretsene våre i landet. Vi samles igjen til den årlige konferansen, som starter først i mars. Men februar skal vi benytte til å samle krefter og nyte velfortjente dager sammen med barna våre, men også med vårt kollegafellesskap.

Besøksfaktoren er høy. Vi spiser måltider hos hverandre og kaffestundene på ettermiddagstid står høyt i kurs. Det er alltid noen som velvillig lar seg invitere og likeså bli invitert av. Det er som vi er sterkt underernært på det sosiale liv med egne landsmenn. Så det er mye å ta igjen når vi nå har noen nøye tilmålte ferieuker til disposisjon.

Barna nyter tiden som samlet familie. Det samme gjør vi. Forsøker liksom å tviholde på hver time, hvert døgn. Vi blir så følsomme på øyeblikkene. Jeg kjenner sekundenes sterke vibrasjoner, en sårbar stemming av skjøre strenger som vibrerer med en styrke som vi nesten kan høre med det blotte øret.

 

Østparken

Det er så viktig at hver dag skal samstemmes med disse vibrasjonene, og det gjør godt å ta det ut på tur i skog, i mark og ved vann.

Når dagen er over og jeg har lagt meg, kan jeg lukke øynene med smil om munnen i takknemlig glede over at akkurat NÅ kan jeg nyte av hele skattkisten som er min vesle, store familie.
Akkurat NÅ er det godt å bare VÆRE!