Barnas tegninger forteller mer enn vi ser

Jul Ingveig

Desember og julemåneden, men tropejulen skaper ingen førjulsstemning.  Jeg lager gaver til barna og så er det adventforkynnelse i kirken.  I forretningene er det litt julepynt og noe julegavesalg.  Men julestemning?  –  Nei.

Jeg skal tilpasse meg denne annerledesheten.  Men, jeg har vanskeligere for å svelge at vi skal feire jul med en i minus.  Skolegutten vår får ikke komme hjem til jul.  Noen har bestemt det slik.  Det er for langt og for varmt for barna på vest å reise hjem i juleferien, – sier de.  Jeg vet ikke om jeg er enig. Men det som er bestemt, det må jeg forholde meg til.  Gutten vår også.

Kjære skolegutten min.  Du skulle være sammen med oss under familiehøytiden over alle familiehøytider.  Du er mange mil borte.  Du er hos venner.  Selvsagt vil de gjøre bursdag og jul så hyggelig som de kan for deg.  Men, det er noe som ikke stemmer ….  Dette er virkelig annerledeshet.

Jul Geir

Her hjemme er vi seks.  En for lite.  Vi forsøker å feire jul så norsk som vi kan i varmen.  Du er med oss i tankene og vi forestiller oss at du går sammen med oss rundt treet.  Forsøker å hente deg inn fra bildet ditt – der du står ensom foran det store, glitrende juletreet – og inn i vårt bilde.

Jul Arnulv

Det ligger mange følelser i barns tegninger.  Jeg leter nøye etter dine i ditt tegneuttrykk.

Vi skulle vært sju!  Må likevel få ønske oss alle God Jul!